Gospel Covertajat on jyväskyläläinen yhtye, johon kuuluu kolme musiikin alan ammattilaista:Mikko Miettinen (laulu ja huilut), Hannes Asikainen (kitarat ja laulu) ja Esko Turpeinen (kitarat ja laulu). Yhtyeen toiminta-ajatus on esittää omalla tyylillään pääasiassa muiden suomalaisten gospelmusiikin tekijöiden tuotantoa. Näin kuulija saa monipuolisen kuvan suomigospelista samalla kun kuulee puhuttelevaa hengellistä musiikkia.

Kappaleiden sovitusten lähtökohtana on usein akustinen kitara ja laulu. Sointia kuitenkin rikastetaan erilaisilla huiluilla ja pilleillä, moniäänisellä laululla sekä akustisissa kitaroissa käytetyillä kitaraefekteillä. Lisämausteen sointiin antavat monet lastenmusiikissakin käytetyt soittimet, kuten melodica, kellopeli, ukulele. Lopputuloksena on Gospel Covertajien tavaramerkki: akustisilla soittimilla tehdyt sovitukset, jotka saavat monet ennestään tutut laulut kuulostamaan uusilta.


Konsertit

Seurakunnat ovat löytäneet GC:n musiikin osaksi toimintaansa. Yhtyeen tapaakin monenlaisista eri ikäryhmille sunnatuista tilaisuuksista ja konserteista. Tilaisuuksien luonteet vaihtelevat hauskoista ripari-illoista tunnelmallisiin kirkkokonsertteihin. Covertajat esiintyvät myös house-bändinä erilaisten tapahtumien ohjelmatilaisuuksissa, joissa yhtye toteuttaa esitysnumeroidensa lisäksi esim. yhteislaulujen säestykset. Lisäksi monenlaiset messusäestykset ovat muodostuneet luontevaksi osaksi GC:n toimintaa.


Levytykset

Omien levyjensä lisäksi GC:n jäsenet ovat vierailleet useiden eri artistien ja kuorojen levyillä.


 

Esittely 

  

 


 

Hannes Asikainen


(laulu ja kitarat)
Koulutukseltaan kitaransoitonopettaja joka työskentelee muusikon töiden lisäksi kanttorina. Omana projektinaan Hanneksella on virsien sovitus klassiselle kitaralle.

 

 
Mikko Miettinen


(laulu, kitara ja huilut)
Jyväskyläläinen huilisti, laulaja ja musiikinopettaja. Hän on tullut tutuksi mm. Seminaarinmäen Mieslaulajien riveistä ahkerana laulajana, solistina ja kappaleiden tekijänä. Mikolta on myös tullut vuonna 2014 Pilviin-niminen levy joka sisältää Miettisen omia kappaleita.

 

 
Esko Turpeinen


(laulu, kitarat ja lyömäsoittimet)
Musiikin moniammattilainen, joka työskentelee muusikkona useissa eri kokoonpanoissa ja projekteissa. Myös studio Signal to Noise työllistää häntä sekä ääniteknikkona että tuottajana.